Področja delovanja

PROJEKT INOVATIVNI 13/14

Poslovno uspešni in ugledni partnerji konzorcija Slovenska kreativno inovacijska skupina (SKIS) z relevantnim strokovnim znanjem želimo nudi podporo inovacijam podjetjem v različnih razvojnih fazah. Aktivnosti konzorcija SKIS so osredotočene na podporne storitve, ki v različnih življenjskih fazah podjetja krepijo inovacijski potencial podjetij. V sodelovanju jih bodo izvajali tisti partnerji konzorcija, ki imajo najboljšo strokovno podlago in izkušnje za njihovo profesionalno opravljanje.

Konzorcij SKIS stalno spremlja podjetniško, izumiteljsko in inovativno dejavnost v Sloveniji in tako prepozna inovativne rešitve z mednarodnim prebojnim potencialom ter njihove izvajalce povabi k sodelovanju. Mnogi podjetniki, izumitelji in delujoči na področju raziskav in razvoja v že uveljavljenih podjetij sami kontaktirajo konzorcijske partnerje in se dogovorijo za sodelovanje. Konzorcij podpira inovativne projekte s potencialom dolgoročnega obstoja na trgu in preboja na tuje trge. Inovativni projekti, ki jih podpira konzorcij, so tako tehnološko intenzivne inovacije kot tehnološke neintenzivne inovacije, ki pa jim je skupno to, da predstavljajo novost v svetovnem merilu ali pa priložnost za razvoj nove globalne niše s ponujanjem bistveno bolj ustreznih in/ali dostopnih rešitev za opredeljeni tržni segment kot trenutno prevladujoč ponudnik na trgu.

Delovanje konzorcija ima seveda tudi družbeno odgovorno komponento, saj je zasnovano k opolnomočenju podjetnikov na začetku kariere, k pomoči slovenskim inovativnim podjetjem za prodor na globalni trg in je usmerjeno k pospeševanju gospodarske aktivnosti in ustvarjanju novih delovnih mest z inovacijsko aktivnostjo.

AKTIVNOSTI IN CILJI KONZORCIJA V SKLOPU PROJEKTA

Sklope aktivnosti lahko razdelimo v naslednja področja delovanja konzorcija SKIS:
1. Pomoč pri ustanavljanju inovacijsko aktivnega podjetja in zaposlovanja v njem
2. Razvoj in patentiranje inovativnih rešitev v Sloveniji in/ali v mednarodnem okolju
3. Organizacija izobraževalnih dogodkov o inovacijah in mreženje sodelujočih v projektu SKIS Inovativni 13/14.

V letu 2014 ima konzorcij naslednje cilje:
- pripomoči k ustanovitvi 37 inovativnih podjetij, ki na novo zaposlujejo vsaj 37 zaposlenih za polni delovni čas;
- podpreti vložitev 5 tujih in 11 slovenskih patentov za zaščito intelektualne lastnine za inovativne rešitve;
- pripomoči k razvoju vsaj 37 novih izdelkov, storitev in postopkov z mednarodnim prebojnim potencialom že uveljavljenih podjetij;
- organizirati vsaj 2 izobraževalna dogodka, ki sta namenjena tako strokovni kot širši javnosti.

Portfelj naših uspešno realiziranih svetovalnih projektov za razvoj inovativnih rešitev si lahko pogledate na podstrani uspešno realizirani projekti.

CILJNE SKUPINE PROJEKTA

Aktivnosti konzorcija v sklopu projekta Inovativni 13/14 so primarno osredotočene na:
Podjetja (d. o. o.) in posamezniki (s. p.) z vsaj enim zaposlenim za nedoločen čas in hkrati polni delovni čas, ki so v procesu ustanavljanja podjetja ali pa želijo s svojo inovativno idejo narediti uspešen preboj na slovenski in/ali mednarodni trg.
Uveljavljena inovativna podjetja, ki želijo razviti in patentirati inovativne storitve, procese ali izdelke na slovenski in/ali mednarodni ravni.
Širšo javnost, ki želi izpopolniti svoje znanje o inovacijah na izobraževalnih dogodkih in se mrežiti z ostalimi, ki verjamejo, da je inoviranje ključ do ustvarjanja konkurenčnih prednosti.

Vsem, ki še niso bili inovacijsko aktivni v preteklosti in razmišljajo o ustanovitvi lastnega inovacijsko aktivnega podjetja ali želijo prvič patentirati svojo rešitev, prijazno priporočamo, da si pred branjem opisov področij aktivnosti SKIS konzorcija ogledajo naslednje povezave:
http://www.skis.si/start-up
http://www.skis.si/zanimive-povezave
http://www.skis.si/inovativni/podrocja-delovanja/inovativna-knjiznica

PRIDRUŽITE SE NAM

O aktualnem dogajanju vas ažurno obveščamo na naši spletni strani in na Facebooku.

Za več informacij ali prijavo k sodelovanju nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Pri prijavi za sodelovanje vas vljudno prosimo, da nam projekt predstavite na vprašalniku, ki smo ga pripravili za vse sodelujoče, da se na sestanek z vami lahko ustrezno pripravimo in vam dodelimo optimalnega konzorcijskega svetovalca. Z veseljem bomo odgovorili na vaše sporočilo in vas povabili na spoznavni sestanek.